Selecteer een pagina

Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers

 • Belastingplan 2023 - op rijksoverheid.nl staan de voorgestelde veranderingen
  on 20 september 2022 at 14:15

  Het kabinet heeft op Prinsjesdag 20 september 2022 de begroting voor 2023 aan de Tweede Kamer gepresenteerd en ter behandeling aangeboden. U vindt de voorgestelde veranderingen voor onder andere belastingen en toeslagen op rijksoverheid.nl.

 • U kunt binnenkort niet meer met een acceptgiro betalen
  on 15 september 2022 at 08:00

  Vanaf 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro. Daarom versturen wij binnenkort geen acceptgiro's meer bij onze belastingaanslagen of beschikkingen. In plaats daarvan krijgt u 'betaalinformatie'.

 • Versoepelingen betalingsregeling bijzonder uitstel vanwege corona
  on 8 september 2022 at 19:00

  Het kabinet heeft besloten om in bijzondere gevallen de betalingsregeling te versoepelen voor de belastingschuld die ondernemers hebben opgebouwd doordat ze gebruik hebben gemaakt van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis. Uiterlijk 20 september 2022 wordt het besluit hierover gepubliceerd in de Staatscourant. Lees om welke versoepelingen het gaat.

 • Btw-tarief verhuur accommodaties aan gemeenten voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen
  on 8 september 2022 at 15:00

  De verhuur van accommodaties aan gemeenten voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne door hotels, pensions en vakantiebestedingsbedrijven is belast met het lage btw-tarief van 9%.

 • Nieuwe brieven voor motorrijtuigenbelasting vrachtauto's
  on 22 augustus 2022 at 12:45

  Hebt u 1 of meer vrachtauto's op uw naam staan? Dan krijgt u vanaf half juni 2022 brieven voor de motorrijtuigenbelasting die er anders uitzien dan u gewend bent. Als u moet betalen krijgt u bijvoorbeeld geen acceptgiro meer, maar betaalinformatie. Dit heeft te maken met de overstap naar een nieuw systeem voor het heffen en innen van motorrijtuigenbelasting.