Selecteer een pagina

Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers

 • Valse e-mail in omloop over controleren van uw UBO-gegevens bij Kamer van Koophandel
  on 27 maart 2023 at 10:00

  Wij waarschuwen u voor een valse e-mail (phishing). Deze lijkt afkomstig van de Belastingdienst. Maar dat is dus niet zo. Klik niet op de link en download niets. Verwijder de mail direct.

 • Nieuwe versie vragen en antwoorden fosfaatregelingen melkveehouderij
  on 22 maart 2023 at 16:00

  Op 15 maart 2023 is een nieuwe versie gepubliceerd van 'Vragen en Antwoorden fiscale aspecten Fosfaatregelingen melkveehouderij'. De aanleiding hiervoor was de beantwoording van prejudiciƫle vragen door de Hoge Raad op 30 september 2022 (ECLI:NL:HR:2022:1344). In de nieuwe versie staan de actuele standpunten van de Belastingdienst over de onderwerpen 'bestaande meerjarige leasecontracten met een koopoptie van fosfaatrechten' en 'tijdelijke ter beschikking stelling van fosfaatrechten'.

 • Vragen en antwoorden fiscale aspecten opkoopregeling voor veehouders
  on 15 maart 2023 at 12:15

  Hebt u een veehouderijbedrijf dicht bij een Natura 2000-gebied? Dan kon u vrijwillig deelnemen aan de regeling 'Maatwerk Gerichte Aankoop en beƫindiging veehouderijbedrijven (MGA-1)'. Hebt u dat gedaan, en wilt u meer weten over de gevolgen voor uw belastingzaken? Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u in de notitie 'Vragen en antwoorden fiscale aspecten inzake RPAV-1 c.q. MGA-1'.

 • Valse e-mail in omloop over nieuw bericht in Berichtenbox van MijnOverheid
  on 6 maart 2023 at 15:45

  Wij waarschuwen u voor een valse e-mail (phishing). Deze lijkt afkomstig van de Belastingdienst of MijnOverheid. Verwijder de e-mail direct en scan de QR-code in de mail niet.

 • Brief naar ondernemers over betalingsregeling bijzonder uitstel
  on 2 maart 2023 at 19:45

  Hebt u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis gekregen? En betaalt u nu de belastingschuld af die u daardoor hebt opgebouwd, via de betalingsregeling bijzonder uitstel? Dan hebt u kort geleden misschien een brief van ons gekregen. Wij hebben u deze brief gestuurd als u volgens onze administratie niet meer voldoet aan de voorwaarden voor de betalingsregeling bijzonder uitstel. In de brief leggen wij uit wat u kunt doen om daarvan toch gebruik te kunnen blijven maken.