Selecteer een pagina

Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers

 • Begin augustus herinneren wij ondernemers via sms aan btw-aangifte
  on 1 augustus 2022 at 07:00

  Bent u ondernemer en hebt u nog geen btw-aangifte gedaan over het 2e kwartaal van 2022 of juni 2022? Dan kunt u van 2 tot en met 4 augustus een sms-bericht van ons krijgen. In dit bericht herinneren wij u eraan dat u uiterlijk 7 augustus 2022 btw-aangifte moet doen over deze tijdvakken. En dat u, als u volgens uw aangifte btw moet betalen, dat ook nog moet doen. Zo voorkomen wij hopelijk dat wij u later een naheffingsaanslag moeten sturen. Dat scheelt u en ons veel tijd en moeite.

 • Hoofdlijnenbrief Arbeidsmarkt gepubliceerd
  on 6 juli 2022 at 15:00

  De Tweede Kamer heeft gisteren de Hoofdlijnenbrief Arbeidsmarkt ontvangen. In deze brief staan de plannen van het kabinet om de arbeidsmarkt te hervormen.

 • Machtigingen Serviceberichten Aanslag via Digipoort automatisch uitgebreid naar 2023
  on 30 juni 2022 at 11:00

  Doet u als intermediair langdurig belastingzaken namens uw klant? En maakt u gebruik van doorlopende machtigingen voor Serviceberichten Aanslag? Vanaf 1 juli 2022 breiden we de registratie voor Serviceberichten Aanslag voor u uit naar 2023.

 • Kabinetsreactie rapporten Algemene Rekenkamer en Auditdienst Rijk
  on 24 juni 2022 at 16:30

  De Tweede Kamer heeft vandaag een Kamerbrief ontvangen over de rapporten van de Algemene Rekenkamer en Auditdienst Rijk. Het kabinet heeft de ambitie uitgesproken om uiterlijk 1 januari 2025 het handhavingsmoratorium op te heffen.

 • Storing periodieke betalingen Rabobank
  on 10 juni 2022 at 11:45

  Door een probleem bij de Rabobank met sommige periodieke overboekingen, kan het voorkomen dat de Belastingdienst deze niet automatisch kan koppelen aan het juiste betalingskenmerk. Hierdoor moeten wij een deel van de betalingen handmatig verwerken. Dat kan betekenen dat dit langer duurt dan normaal en u misschien ten onrechte een betalingsherinnering of aanmaning ontvangt.